AQUA-REZONANCIA 

 Az Aqua-Rezonancia elv vagy protokoll lényege, hogy olyan technológiákat kapcsolunk össze, melyek kölcsönösen segítik:

- egyrészt a többi résztvevő működését 

- másrészt az egészre, a szervezetre gyakorolt pozitív hatást.

 Kivételesen itt nem szokványos "egymást erősítő" folyamatokról van szó, melyek fokoznák vagy gyorsítanák a résztvevők saját működését. 

 Minden technológiának vannak erősségei és gyengeségei is - mely utóbbiakat sokszor 'át kell törnie' ahhoz, hogy az eredeti kezelés célba érjen és ki is fejtse hatását. Ennek sokféle oka lehet; egyéni eltérések, krónikus terheltségek, stressz különféle szövődményei, stb. Minél nagyobb ez az ellenállás, a várt eredmény annál később vagy kisebb mértékben jelentkezik, főleg a folyamat elején.

 Mivel az eltérő technológiáknak eltérőek az erősségei, ezért működésük úgymond mellékhatásként semlegesít olyan tényezőket, melyek a másik módszernek épp ellenállásai lennének. 

Nézzünk egy példát:

 Bioinformatikai támogatásnál a sejteknek 'tisztán kell fogniuk' az elektromágnesesen közölt információkat és egymás között szintén zavarás-nélküli közeg segítségével kellene kommunikálniuk. A stressz, a nem megfelelő táplálkozás és anyagcsere-folyamatok, kémiai anyagok zavart hoznak létre ebben a közegben, így a kommunikáció is torzítást szenved. Azonban, ha ezt a közeget rendezettebbé tesszük, a sejt-sejt kommunikáció, ezáltal a szöveti működések a normál funkciók alapján valósulnak meg. Mondhatjuk, a szervezet hatékonyabban képes regenerálni így önmagát. Egy ilyen struktúra, könnyebb kommunikációs lehetőség mellett a bioinformatikai elektromágneses jelek is kevesebb akadály mellett fejtik ki irányított hatásukat.   


Az 'Aqua-Rezonancia' módszer folyamatai:

- Harmonizálás: a változást elősegítő információk bevitele előtt érdemes rendezni azt az esetleges diszharmóniát, amely a sejtek kommunikációjában, pontosan annak terében van. Ezzel önmagában is "öngyógyító" folyamat indul be, hiszen az alap sejtműködés a normál, egészséges funkciókat tartalmazza.

- Regeneráció: mind immunrendszeri, mind bármilyen változást előidéző folyamatok esetén elengedhetetlen a sejtregeneráció - és annak vitalitása, lehetőleg pl. a telomeráz enzim működésének segítségével (Elizabeth H. Blackburn, 2009 Nobel-díj). Ehhez és a C-vitamin hatékony működéséhez - mely szintén kapcsolatban áll a megújulással - többek között funkcionális vizet alkalmazunk.

- Programozás: információ bevitele a meglévő folyamatok pozitívabb irányba való alakításához. Ehhez leggyakrabban bioinformatikai eszközöket vagy tudatosságbeli/meditációs technikákat alkalmazhatunk.