BIOREGULÁCIÓ
 

 Bioreguláció, bioinformatikai programozás, mágnesterápia, stb. kifejezések mind elektromágneses jelek általi támogatást jelentenek. A biofizikai jelátvitel ténye és kutatása egyre nagyobb teret nyer napjainkban, ahogy halad a tudomány az egyre finomabb és mélyebb változásokat célzó módszerek irányában.

 Sejtjeink másodpercenként több ezer biofizikai jelátvitelt valósítanak meg. Bioregulációs módszer egyaránt lehet egy állandó frekvenciájú elektromágneses mező és egy bonyolult szisztéma alapján, a szervezet visszajelzései alapján változtatott jel is ('biofeedback' rendszerek). Tapasztalataink azt mutatják, hogy az utóbbit használó eljárások hatékonyabbak célzott problémák esetén, de előfordulhatnak más funkcióra kifejlesztett eszközök, például általános működést harmonizáló berendezések is. A biofeedback további kettő előnye, hogy alkalmazkodik a beállított célterület aktuális állapotához, optimális ritmusban kontrollálva a folyamatot; másrészről pedig kizárt bármiféle olyan végeredmény, mellékhatás, mely ne szervezetünk egészséges változata lenne - hiszen a berendezés előzetes méréssel állapítja meg az optimálistól való eltérés mértékét és a létrehozott jel a normál, alap működési szintet állítja be.

 Bioregulációs folyamatoknál - mivel az élő működésre hatunk - azon területek befolyásolhatóak, melyeknél aktív sejtfolyamatok játszódnak le. Ide tartoznak a szervi működések, anyagcsere-folyamatok, a szervezet aktív reakciói (pl. allergia), élettani egyensúlyok, stb. A szerkezeti elváltozások, ahol nincs aktív felépítő sejtfolyamat (porckopás, sérv...), strukturális beavatkozást és módszereket igényelhetnek (műtét és egyéb eljárások). 

 További fontos szempont minden korrigálásnál az adott probléma szintje. A bioreguláció segít a szervezet folyamatait megfelelő irányba fordítani, azonban bizonyos esetekben szükséges a bajnak megfelelő kémiai, gyógyszeres kezelés alkalmazása - egy adott szinten túl a szervezetnek külső segítséget kell adni. (Itt felmerülhet és látványossá válik, hogy bár a bioreguláció is "külső" segítség, a pozitív folyamatokat valójában saját sejtjeink végzik el; a biofizikai plusz és újdonság ezen működések indukálása és összehangolása.)

Megjegyzendő három fontos elv a regulációs folyamatok kapcsán:

Ok-Okozat: tüneti kezelések esetén könnyű belátni, hogy a probléma valódi oka mindig újra fogja generálni a felszínre emelkedő jelenségeket. Ezért fontos a háttér pontos felmérése, a valódik okok teljes feltérképezése, hiszen csak ezek megváltoztatásával kerülhető el tartósan a nem megfelelő állapot. E mellett szervezetünk komplex egészként működik, tehát nem feltétlenül elég a célterületekre fókuszálni, hanem figyelembe kell venni az azokra ható élettani folyamatokat, szervi működéseket is.

Előkészítés: a külső jelek bejutási és működési hatékonyságát növeli, ha a szervezetben már eleve rendezettebb állapot áll fenn. A rendezetlenséget ahhoz hasonlíthatnánk ez esetben, mint amikor egy rádióadást külső zavarás ér - a vevőnél nem lesz teljesen tiszta a megjelenő információ (esetünkben a hatékonyság csökken). Másrészt érdemes gondoskodni a regenerációs folyamatok aktivitásáról is, vitalitásunk és felépítő funkcióink segítése érdekében, mivel így a bioreguláció által irányított változás karakteresebbé válik. (Ezen módszerekről szól az Aqua-Resonace metódus is, illetve a BioHack táplálkozással kapcsolatos információi is, pl. böjt, autofágia, stb.) 

Psziché: a pszichoszomatika törvényszerűségét mára már egyre kevésbé kell magyarázni, a Pszicho(neuro)immunológia és a kvantumfizika új, feltárt jelenségei segítségével pedig eljutottunk oda, hogy élettani működésének külön-külön fázisairól is lehullt a lepel. Ezek fényében nem lehet nem figyelembe venni a betegségeket megelőző érzelmi állapotokat, stresszt - azonban még fontosabb, hogy az épülni szándékozó illető milyen új gondolatmintákra tehet szert és mit alkalmaz ezekből, hogy ne pont ugyanazokat a folyamatokat indítsa el a szervezetében, mint amelyek korábban a betegséghez vezettek. Érzelmek oldásával és új életstratégiák tanulásával is összhang alakul ki tudat és a test között - és még hatékonyabb, ha a folyamat során egyéb mentális technikákat is megtanulunk.