KINEZIOLÓGIA

 A kineziológia a stresszoldás témakörében mélyen specializált szakterület. A hatékony oldási folyamathoz szükséges a stressz pontos lelki okának feltárása, amihez ez a terület tudatalatti és tudatos viselkedésmintákat azonosít be. Ezen minták alapján kiszűrhető a kérdéses reakció, melynek ismétlődése a kliens életében automatikusan újra-és-újra megjelenő, stresszes élethelyzetekhez, ez által érzelmekhez vezet. A stresszes érzelmek  és az általuk kiváltott biokémiai folyamatok a szervezetben csak rövid időre alkalmazhatóak egészségesen - amennyiben krónikussá válnak, szervi működések zavarát okozzák (immunrendszer, hormonrendszer, szénhidrát-anyagcsere, stb.). 

 A speciális kineziológiai tesztelés az érzelmi, neurológiai és izomrendszeri hatások összhangja alapján nyer információkat a kliens reakcióiról, melyek mint minták a múltbéli életesemények során raktározódtak el. 

 Az adott élethelyzetre vonatkozó feltárt reflex a kineziológiai oldás során átírható, így a következőkben már nem az elraktározott stresszes viselkedésminta játszik majd szerepet a kliens életében, hanem annak természetes, harmonikus variánsa.

 A kineziológiai módszer javasolt:

- amennyiben nem azonosítható be tudatosan egy negatív érzelem oka

- önkéntelen negatív ismétlődést fedezünk fel adott élethelyzeteinkben

- korábbi és friss traumák feldolgozásához

- pszichoszomatikusnak gyanított betegségek okának megoldásához